Regelmatig heb ik tijdens het mediteren mogen ervaren hoe alles met alles verbonden is en hoe alles elkaar beïnvloedt.

Ergens in de jaren 70 van de vorige eeuw is er onderzoek gedaan naar het effect van groepen mediterenden. Het bleek dat de cijfers van aantal verkeersongevallen en criminaliteit significant daalden (het Maharishi-effect) en dat is  nog maar een heel klein deel van de voordelen van het mediteren.

Ruim 40 jaar geleden ontdekte ik de positieve effecten ervan in een tijd dat dat nog niet zo vanzelfsprekend was. Terwijl veel van mijn medestudenten de dag moesten doorkomen met slaappillen en valium, lukte het mij met meditaties om ontspannen te blijven. En ook in moeilijke periodes heb ik er veel baat bij gehad. Dat gun ik iedereen.

Waar mijn meditatiekennis zich in het begin vooral met vallen en opstaan ontwikkelde heb ik dat later verbreed en verdiept via de docentenopleiding voor Raja yoga, diverse (sjamanistische) workshops en zelfonderzoek.

De laatste jaren heb ik mij bovendien  verdiept in de kracht van intenties bij het mediteren. Bij diverse onderzoeken blijkt er wel degelijk een effect te zijn wanneer met intenties wordt gemediteerd. Diverse boeken maken hier gewag van. (Bijv. Het Intentie Effect, Het Intentie Experiment en De wonderlijke Kracht van Bewuste Intentie). Daarom is er de mogelijkheid om je intenties op te geven op de home-pagina.

Met deze website en met de wens om het mediteren in te zetten voor een betere wereld voor onszelf en alles om ons heen heeft dit een meer vaste vorm gekregen.

Voel je vrij om deel te nemen en daarmee bij te dragen aan een beetje mooiere wereld.

Hans Mollee