Aanmelden:

Aanmelden kan via de knop op de homepage of door een mail te sturen naar info@meditatiekring.nl met daarin je naam en e-mailadres waarop je de informatie wilt ontvangen.

Aanmelden is altijd geheel vrijblijvend en deelnemen is gratis. Maar alleen als je bent aangemeld kun je meedoen met de online meditaties die we met elkaar en voor elkaar doen. Dat hoeft niet elke week maar het is fijn als er elke keer zoveel mogelijk mensen meedoen.

Technisch:

Als je je hebt aangemeld voor de online meditaties ontvang je een link die je kunt aanklikken. We werken met Skype omdat er dan weinig beperkingen zijn qua aantal deelnemers en tijdsduur. Bovendien hoef je als deelnemer geen Skype-account te hebben.

  • Als je de link hebt aangeklikt kom je bij de Skype groepsvideogesprekken.
  • Let op: bij het testen is gebleken dat je misschien wel de app moet downloaden als je die niet hebt. Kies deze optie als je browser de link niet kan openen.
  • Klik op annuleren in het blokje bovenaan (dit is enkel als je al een Skype-account hebt) en log in als gast.
  • Voer dan je naam in
  • schakel de camera en de microfoon aan (die kun je later weer uitzetten)

Als je vroeg bent kan het zijn dat je even moet wachten totdat de sessie is gestart.
Je kunt nu meedoen met de online meditatie.

In principe kun je elke week met dezelfde link inloggen. Als dat om de een of andere reden gaat veranderen dan krijg je daar bericht over.

Praktisch:

De meditaties zijn elke twee weken op dinsdagavond (behalve in de vakantieperiodes en dergelijke maar daarover krijg je dan een e-mail).
Inloggen vanaf 19.20 uur – je kunt nu via de chatfunctie nog intenties aangeven, vragen stellen en voor jezelf controleren of alles werkt.
Meditatie: begint om 19.30 uur. Zet dan je microfoon uit en als je wilt ook je camera en concentreer je op de meditatie.

In totaal duurt de meditatie zo’n 30 a 40 minuten.

De meditatie bestaat meestal uit de volgende onderdelen:

  • Korte geleide lichaamsontspanning
  • Korte metta-meditatie afgewisseld met een andere mooie geleide meditatie
  • Concentratie op de intenties als die zijn opgegeven

Je kunt de meditaties zittend of liggend doen. Leg een dekentje klaar voor als je het koud krijgt van het stil zitten/liggen.

In meditatie kan genezing plaatsvinden. Wanneer de geest kalm is, alert en volledig tevreden, dan is hij als een laserstraal – heel krachtig.” – Sri Sri Ravi Shankar